5 bokhandlar i Berlin att besöka

Morten Postrup listar fem bokhandlar i Berlin som passar den som är intresserad av konst.

Konst i Berlin: del 1

Konst i Berlin: del 2

Do you read me?

Inspirerande skyltning med en imponerande bredd av magasin men också böcker om främst arkitektur och grafisk form. I huvudsak böcker på engelska. Auguststrasse 28, doyoureadme.de.

Bücherbogen am Savignyplatz

Ganska traditionell bokhandel med stort och välsorterat utbud inom konst, fotografi, design och böcker om Berlin. Stadtbahnbogen 593, Savignyplatz, buecherbogen-shop.de.

Buchhandlung Walther König an der Museumsinsel

Imponerande sortering av tysk- och engelskspråkig litteratur om konst, fotografi och design. Kombinerar ett solitt utbud med inbjudande skyltning. Burgstrasse 27 nära Hackescher Markt.

Bokhandeln på Hamburger Bahnhof

En filial till Walther König, liksom på väldigt många av museerna i Berlin. Bra sortering av konstböcker med fokus på samtida konst. Ständigt reabord med låga priser på
bra titlar med några år på nacken. Invalidenstrasse 50–51, buchhandung-walther-koenig.de.

Soda Books

Inte så många titlar men härligt förföriskt skyltat med ett slags färgsprakande minimalism. Bra på både böcker och magasin. Inte så väldigt mycket konst men bra på angränsande områden som fotografi, design, grafisk form och typografi. Weinbergsweg 1, Rosenthaler Platz, sodabooks.com.

Kolla också in Morten Postrups tips om intressanta museer i Berlin!

MORTEN POSTRUP är journalist, designstrateg och konsult som hjälper tidskrifter i ett föränderligt medielandskap. Han åker tåg och reflekterar över konsten i Berlin – och Berlin i konsten. Resan går bland annat till Treptower Park och Sammlung Boros.

Tema Berlin

Meny