Besök Londons sevärdheter virtuellt

Varför inte upptäcka några av Londons mest berömda byggnader hemifrån – besök Londons sevärdheter virtuellt!

Visste du att det går att besöka några av Londons mest berömda sevärdheter, utan att behöva lämna ditt hem? Till Sankt Paulskatedralen, Tower of London och Buckingham Palace Vi berättar hur.

Vaktbyte vid Buckingham Palace

Vaktbyte vid Buckingham Palace. © Maria Lundin Osvalds

Besök Buckingham Palace virtuellt

Kolla på den här Youtube filmen Buckingham Palace Expedition (har du VR-glasögon så är det bästa att sätta på dem) från Google Expeditions. Filmen är i 3D och du kan själv titta runt och upptäcka de olika rummen. Under tio minuter följer du en guide runt i ett av Londons mest kända landmärken Buckingham Palace.

Buckingham Palace erbjuder även möjligheten att besöka en av deras utställningar virtuellt, George IV: Art & Spectacle.

Tower of London under solnedgång.

Besök Tower of London virtuellt

Tower of London går också att besöka virtuellt. Tower of London, ett av Englands mest historiskt viktiga landmärken, har haft flera olika funktioner, bland annat fängelse. Här satt bland annat drottning Elizabeth I innan hon blev regent 1558.

Följ med Dan Snow och utforska Tower of London och dess fascinerande historia (360 Tour of the Tower of London with Dan Snow). Filmen är producerad av organisationen Historic Royal Palaces, som ansvarar för Tower of Londons skötsel. För den som är intresserad av att upptäcka fler brittiska slott, går det att delta i andra upptäcktsfärder i slott som Hampton Court Palace.

Besök Sankt Paulskatedralen virtuellt

Katedralen syns ofta på bilder över Londons skyline, en kontrast till de moderna skyskrapor som utgör Londons centrala ekonomiska centrum. Sankt Paulskatedralen har förstörts fyra gånger, och den nuvarande byggnaden, designad av Christopher Wren, är den näst högsta katedralen i världen.

Det finns flera olika sätt att besöka katedralen virtuellt! Använd Googles resurs “Art & Culture” och använd 3D fotografierna av katedralen för att upptäcka varje vrå. Eller varför inte titta på den virtuella utsällningen om katedralens design. För att komma i stämning kan du lyssna på när katedralens kör sjunger. Deras musik finns nämligen på Spotify!

Tema London

Meny