Londons sevärdheter: Topp 5

I en världsmetropol som London finns det gott om populära sevärdheter. Det här är några av Londons sevärdheter som du bör besöka i storstaden!

1. Houses of Parliament och Big Ben
Guidade turer till House of Commons och House of Lords anordnas på lördagar, och periodvis finns möjlighet att kombinera turen med engelska afternoon tea (te med fika under eftermiddagen). Tyvärr är tillträdet till mäktiga Big Ben mycket begränsat.

2. St Paul’s Cathedral
Katedralen är byggd på resterna av föregångaren som förstördes i den stora branden 1666. Den nuvarande kyrkan klarade sig mirakulöst undan bomberna under andra världskriget och blev en viktig symbol för britternas motstånd.

Londons sevärdheter: Sankt Paulskatedralen i London
Saint Paulskatedralen. © Maria Lundin Osvalds

 

3. Tower of London 
Bekanta dig med kronjuvelerna i borgen som byggdes av Vilhelm Erövraren. Murarna vid Tower of London vaktas än idag av beefeaters, kungahusets vakter, som förr också hindrade viktiga fångar som Elizabeth I från att fly.

 

People watching Buckingham Palace4. Buckingham Palace
Kungens kontor och officiella Londonresidens lockar mängder med nyfikna åskådare. Vaktavlösningen äger vanligtvis rum kl 10:45 på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar, men detta kan ändras vid högtider och evenemang – kolla det officiella schemat innan du planerar ett besök! Slottet öppnar för besökare 10 veckor under sommaren och utvalda datum resten av året.

 

5. Shakespeare’s Globe
Teatern på Southbank som återskapats för att likna Globe Theatre, först uppförd 1599. Här ordnas turer och uppsättningar inför bar himmel, och ett besök är ett bra sätt att närma sig den legendariske författaren.

Text: Jon Pelling

Mer från London

Meny