Upptäck London hemifrån

Det går att upptäcka London hemifrån. Här har vi sammanställt fem olika sätt att njuta av storstaden.

1. Filmer om London

Res till London genom att dyka in i en film som utspelar sig i storstaden. I den här artikeln har vi sammanställt några av våra favoriter.

2. Böcker om London

Böcker låter oss färdas till andra platser än de vi befinner oss på. Och London har figurerat i många romaner, som klassikern “Mrs Dalloway” av Virginia Woolf. Eller varför inte läsa om de politiska London och några av de personer som format det moderna Storbritannien, som Winston Churchill och Margaret Thatcher. Och såklart – vår bok “London: Puls”.

3. Upptäck London på Instagram

I dag finns det många Instagramkonton som fokuserar på London. Just nu följer vi gärna följande konton:

4. Besök sevärdheter virtuellt

Sevärdheter och museer är stängda världen över. Men det går att besöka flera världsberömda platser virtuellt. Varför inte upptäcka landmärken som Buckingham Palace, Sankt Pauls Katedralen och Tower of London? Det går också att besöka andra museum, som Natural History Museum, digitalt.

Inside National History London
Nu kan du besöka National History Museum digitalt. © Maria Lundin Osvalds

5. Teater & dans

Har du också velat besöka The Globe i London och se en av Shakespeares pjäser? Nu har du chansen, det går nämligen att ladda ner flera föreställningar gratis från teaterns hemsida.

En annan aktör som erbjuder digitala föreställningar är SOHO Theatre. Här kan du (mot betalning) ladda ner föreställningen Fleabag med Phoebe Mary Waller-Bridge.

Vi kan även rekommendera att se ett av kompaniet Sadler’s Wells dansframträdande, som de sänder via sin Facebooksida.

Mer från London

Meny