Åk tåg till Kroatien

Det finns flera alternativ om du vill åka tåg till Kroatien. Åk via Wien om du ska till Split eller via München om du ska till Zagreb eller hamnstaden Rijeka.

Antal byten

2-4

Wi-fi

varierar, SJ nattåg har t.e.x inte WIFI

Tåg till Kroatien via Wien

Ta tåget via Köpenhamn till Hamburg. Från Hamburg går det dags- och nattåg till Wien.

Snabbtåget ICE 91 avgår från Hamburg Altona kvart i åtta på morgonen, eller från Hamburgs centralstation åtta på morgonen och anländer i Wien strax före fem på eftermiddagen.

Nattåget till Wien avgår från Hamburg centralstation strax före halv nio på kvällen och är framme i Wien kvart över nio på morgonen därpå.

Nattågen från Wien till Split går varje onsdag, fredag och söndag från den tredje maj till sjätte oktober (2023). Tågen startar i Bratislava och anländer till Wien centralstation tjugo över sex på kvällen (du hinner alltså med avgången även om då åker från Hamburg under dagtid). Till Split anländer tåget strax efter åtta på morgonen.

Det går även att ha motorcykel och bil på tåget. Boka sovvagn med en till tre sängar eller liggvagn med fyra till sex sängar. Gemensam toalett men alla vagnar har luftkonditionering. Det finns även vanliga säten att boka.

Tåg till Kroatien

Exempelresa: Ta nattåget (Snälltåget) från Stockholm kl. 16.23. Framme i Hamburg kl. 06.45, hoppa på tåget till Wien en timme senare. Tåget anländer till Wien kl. 16.45 och nattåget till Split avgår 18.23. Nattåget är framme i Split kl. 08.20.

1
kg co2/person*

Tåg till Kroatien via München

Ta natttåget från Stockholm till Hamburg, eller dagtåg via Köpenhamn. Från Hamburg åker du vidare till Zagreb via München. Till München går natt- och dagtåg. Nattåget avgår tjugo i åtta på kvällen och är framme i München halv åtta morgonen därpå. Det går flera direkttåg under dagtid som tar mellan fem och sju timmar.

Även till Zagreb kan du åka nattåg, vilket avgår från Münchens centralstationen strax innan midnatt och anländer till Zagreb vid halv elva nästa förmiddag. Boka sovvagn med en till tre sängar eller liggvagn med fyra till sex sängar. Gemensam toalett men alla vagnar har luftkonditionering. Det finns även vanliga säten att boka.

Det finns även ett nattåg från München till hamnstaden Rijeka under perioden mars till oktober, som avgår halv tolv på kvällen och anländer i Kroatien tolv timmar senare.

Exempelresa: Ta nattåget (SJ) från Stockholm vid kl. 17.34. Framme i Hamburg kl. 07.05 morgonen därpå. Hoppa på ett direkttåg till München (det går flera varje dag, vissa snabbare än andra) kl. 09.44, som kommer fram tjugo i fyra på eftermiddagen. Spendera kvällen i München innan nattågets avgång kl. 23.43. Nattåget är framme i Zagreb kl. 10.39.

1
kg co2/person*

*Resans klimatavtryck är beräknat för transport och per person och för resa Stockholm-Zagreb/Split. Vi använder kalkylatorn Klimatsmart semester, som är utvecklad av forskare vid Chalmers universitet, och tågbolagens egna angivelser gällande till exempel om de kör med el eller diesel.

Text: Maria Lundin Osvalds

Mer från Kroatien

Meny