Vin Sur Vin i Nice: vinbistro med fräscha rätter

Kristina Svensson, författare till guideboken Mitt Nice, tipsar om restauranger i Nice.

Det är inte helt lätt att hitta till Vin Sur Vin trots att det ligger runt hörnet från Nice Étoile. Här ligger nämligen fem restauranger på rad, och när de dragit ner markiserna ordentligt är det svårt att skilja den ena uteserveringen från den andra.Vin Sur Vin är stället i mitten av längan med grå markis, röd vägg och grå stolar med rosa text på. Det är också där det är fullsatt.

Restaurangen började som en renodlad vinbar och det kanske är orsaken till att deras un verre de rosé håller högre klass än många liknande viner som jag har konsumerat runt om i Nice. Maten är fräsch med precis lagom stora portioner – förutom förrättstallriken med jambon cru, som är lagom som drinktilltugg för två. En typisk maträtt är råbiff med en stor sallad. Personalen är artig och effektiv.

Priserna är trevliga, särskilt för att vara i närheten av turiststråket vid gågatan. Det är gemytligt trångt på uteserveringen. Tyvärr är den rena mardrömmen för alla som är doftkänsliga. Det är en kombination av att stället attraherar ovanligt många rökare samt att man har en parfymerad vattendimspridare. Den liknar salladsduschen som finns i finare mataffärer. Det skulle varit svalkande och trevligt om man bara hade skippat dofttillsatsen! Det finns bord inne där du slipper denna upplevelse.

Vin Sur Vin har wifi, vanligt matsalt i ströare och god olivolja på borden. Väggarna på toaletten är tapetserade med gamla tidningar och till vänster om handfatet har det hamnat en tysk tidning med bild på kronprinsessan Victoria.

Vin Sur Vin
Adress: 18 Bis Rue Biscarra, 06000 Nice

Läs fler tips från Kristina Svensson i guideboken Mitt Nice.

Text och foto: Kristina Svensson.

Mer från Nice

Meny