Fantastisk matupplevelse: Le Bistrot d’Antoine

Bredvid en ostaffär gömmer sig denna pärla under en stor röd markis. På Le Bistrot d’Antoine serveras klassisk Nice-mat i restaurangens egen tappning, exempelvis blodkorven boudin noir med risotto eller min favoritkorv, perugina, med linser. Det är för maten du ska gå dit. Linsgrytan ser exempelvis inte så mycket ut för världen, men oj så god den är. Korvarna kommer absolut inte från någon supermarket utan är tjocka och fulla med smaker. Kockarna kan även tillaga en kycklingfilé utan att den blir torr. Risotton däremot är jämförelsevis tråkig.

Bistron har några få bord ute under den röda markisen men hela två våningar inomhus. På bottenvåningen är det trångt, det är bättre att boka bord på ovanvåningen där det är luftigare. Personalen är inte världens trevligaste. De behöver inte vara det för notan är desto trevligare. Diverse lovord i guideböcker gör tyvärr att bordsbokning är nödvändig. Här får man för övrigt flingsalt från Camargue.

Le Bistrot d’Antoine
27 Rue de la Préfecture