5 stränder i Nice

Kan man bada i Nice? Absolut! Det finns flera stränder i Nice såväl som utanför stadskärnan. Det finns även härliga sandstränder strax utanför Nice.

Stränder i Nice: centrala delarna och längs Promenade des Anglais

Det finns flera stränder i Nice längs stadens strandpromenad Promenade des Anglais. Promenadstråket är nästan sju kilometer långt och sträcker sig utmed bukten Baie des Anges. I Nice finns det både offentliga och privata stränder. Många av de privata områdena ägs av hotell och restauranger. Här kan du ofta hyra solstolar och parasoller. De allmänna är gratis.

Plage de la Réserve

En populär badplats strax utanför stadskärnan är la Réserve, som ligger i hamnkvarteren. En lokal favorit. Badplatsen ligger vid klippor och är mer avskild än många andra. Här finns även hopptorn och den populära art deco restaurangen La Réserve de Nice.

Carras

Längs västra delen av Promenade des Anglais ligger Carras. Tillgänglighetsanpassade faciliteter, enkel åtkomst till vattenbrynet och badvakter gör stranden populär. Här får besökare även ta med sig husdjur.

Opéra Plague

Opéra Plague är den äldsta privata stranden i Nice och har varit i samma familjs ägo sedan 1889. Här kan du spendera din dag med en känsla av klassisk fransk elegans. Stranden ligger framför operahuset, därav namnet.

Vy över staden och stranden Eze-sur-Mer i Frankrike.

Stränder strax utanför Nice

Villefranche-surf-Mer

Strax utanför Nice finns något som är ovanligt på den franska rivieran – en sandstrand! Drygt tio minuters bussfärd från Nice ligger sandstranden i Villefranche. Här finns gott om plats att slå sig ned för en stranddag. Den som tröttnar på att sola och bada bör passa på att upptäcka den trevliga stadskärnan. Längs stranden finns flera restauranger och glassförsäljare.

Eze-sur-Mer

På jakt efter mer avskildhet och lugn? En kvart med tåg eller en kort bilresa bort ligger den rofulla staden Eze-sur-Mer som har en vacker stenstrand. En del av stranden är öppen för allmänheten och har väldigt bra faciliteter. Här finns även två privata områden som ägs av strandklubbar.

Vad är badtemperaturen i Nice?

Under vintermånaderna ligger vattentemperaturen på mellan 13-15 grader. Under vår och höst mellan 17-20 grader och under sommarmånaderna klättrar temperaturen upp mot 24 grader.

Text: Maria Lundin Osvalds

Mer från Nice

Meny