Museum i New York

Dags att besöka ett museum i New York? Vi listar fem av våra favoriter.

The Metropolitan Museum of Art

The Metropolitan Museum of Art, även känt som ”The Met,” är en av världens största och mest prestigefyllda konstmuseer. Museet öppnade 1870 och har idag verk från hela världen och olika tidsepoker. Här finns verk från några av historiens viktigaste konstnärer, som Jason Pollack, Gertrude Stein och Caravaggio.

Adress: 1000 5th Ave

Museum of Modern Art (MoMA)

Om du är konstintresserad är detta ett måste. MoMa har en av världens absolut bästa samlingar av modern konst, och dessutom i en häftig och imponerande byggnad. MoMA är känt för sin omfattande samling av modern och samtida konst, inklusive verk av ikoniska konstnärer som Vincent van Gogh, Pablo Picasso och Andy Warhol.

Adress: 11 W 53rd St

American Museum of Natural History

Det är inte konstigt att American Museum of Natural History är berömt. Det är nämligen världens största naturhistoriska museum. Besök för dess fascinerande utställningar om naturhistoria, inklusive dinosaurier, rymden och mänsklighetens utveckling. Bra för familjer – men tänk på att planera innan eftersom det är hinna se allt…

Adress: 200 Central Park W

The Whitney Museum of American Art

Whitney Museum of American Art är det amerikansk konst som gäller, framförallt från 1900-talet. Den amerikanska skulptören och konstmecenaten Gertrude Vanderbilt Whitney grundade museet 1931.

Adress: 99 Gansevoort St

Solomon R. Guggenheim Museum

Detta museum är känt för sin unika spiralformade byggnad och har en samling av modern och samtida konst. Guggenheim är lika häftigt utifrån som inuti. Byggnaden, med sin unika arkitektur, rymmer imponerande samlingar av impressionistisk, modern och kontemporär konst. Själva byggnaden är designad av Frank Lloyd Wright och är en av UNESCO:s världsarv.

Adress: 1071 5th Ave

Mer från New York

Meny