Aktiviteter för familj i New York

Besöker du New York med barnen? Här är fem tips för aktiviteter för familj i New York.

Häng i Central Park

Central Park är en oas mitt i staden och perfekt för familjer! Ta en cykeltur i parken, ta en båttur, besök en av lekplatserna eller varför inte parkens zoo. Det anordnas även aktiviteter för både vuxna och barn, allt från fågelskådning till konserter. Besöker du New York under vintern får du inte missa att åka skridskor i parken.

Gå på museum

Det finns gott om intressanta museer i New York. Flera passar även familjer.

1. American Museum of Natural History

Detta naturhistoriska museum har en imponerande samling av dinosaurieskelett, rymdutställningar och så mycket mer.

2. Children’s Museum of Manhattan

Det här museet är till för barn upp till tio år och har olika spännande interaktiva utställningar.

3. New York Hall of Science

Vetenskapsmuseum i Queens är känt för sina lärorika och interaktiva utställningar. Perfekt för barn som är intresserade av vetenskap!

Ta en färja till Frihetsgudinnan och Ellis Island

Utforska dessa historiska platser och lär dig mer om USA:s historia. Frihetsgudinnan är en av världens mest kända statyer och kanske den främsta symbolen för USA. Till Ellis Island kom miljontals människor som emigrerat till USA under slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Här finns ett lärorikt museum och ett arkiv där du kan söka efter personer som anlände till Ellis Island. Runt en miljon svenskar anlände till USA via Ellis Island – kanske har du också en släkting i arkiven?

Aktiviteter vid Chelsea Piers

Perfekt för familjer som gillar att testa olika aktiviteter. Här finns till exempel golf, bowling och skateparker. Eller varför inte besöka lekparken Chelsea Waterside Park eller Field House – här kan barnen testa allt från klätterväggar till parkour.

The High Line: häftig gammal järnvägslinje

The High Line är en förhöjd park byggd på en övergiven järnvägslinje. Ett grönområde med en spännande historia och en fantastisk utsikt över staden. Sträckan är drygt två kilometer lång. Det finns flera fascinerande utställningar runt om i parken. Området the Rail Yards, bangården, är ofta populärt hos de yngre. Här finns fortfarande delar av järnvägen kvar – som barnen kan promenera längs! Dessutom är utsikten över floden Hudson värd besöket.

Mer från New York

Meny