New York på TV

Saknar du också favoritstaden New York? Vi listar fem tv-serier som utspelar sig här. Det här är New York på TV!

Många drömmer om att resa till New York, vare sig det är ett första besök eller ett tionde. Storstaden lockar ständigt. Nu när många följer statliga restriktioner gällande social distansering, får vi fortsätta att drömma. Tur att drömstaden har figurerat i otaliga tv-serier, som är perfekta att sträcktitta på. Så, skapa din egen biosalong i vardagsrummet och sätt fram biogodiset. Här är fem av våra favoriter.

Gossip Girl (2007-2012)

Gossip Girl är tv-serien som bjuder in till den amerikanska elitens vardag. Huvudpersonerna är en grupp tonåringar som går på en av stadens mest prestigefyllda skolor. Deras intriger, romanser, familjedrama och lyxliv dokumenteras och sprids av en okänd och ökänd skvallerbloggare under synonymen Gossip Girl.

How I met your mother (2005-2014)

En tv-serie om en pappa som berättar för sina barn hur han träffade deras mamma? Visst funkar det! Tv-serien How I met your mother handlar om just detta och följer Ted Mosby och hans vänner i storstaden i jakten på kärlek.

Vänner (1994-2004)

Tv-serien Vänner handlar om en grupp unga vuxnas liv är i dag en popkulturell referens med kultstatus. Och ja, det går att se om serien om och om igen.

Seinfeld (1989-1998)

Ännu en referens inom popkultur och ikonisk tv-serie är Seinfeld av Jerry Seinfeld och Larry David. Handlingen kretsar kring en grupp Manhattanbor, som är ytliga, självupptagna, cyniska och gärna fokuserar på småsaker.

Brooklyn Nine-Nine (2013-2021)

Brooklyn Nine-Nine är en komediserie som handlar om en grupp poliser i Brooklyn. De är alla väldigt olika och serien följer till exempel Jake Peralta, den begåvade men mycket barnslige unge detektiven, och Amy Santiago, perfektionist som vill vara bäst på precis allt. Serien har fått flera priser, till exempel två Creative Arts Emmy Awards.

New York har varit i fokus i många tv-serier. Ovan nämnda är bara ett axplock av våra favoriter. Andra värda att se är till exempel Unbreakable Kimmy Schmidt, 30 Rock, Girls, Mad Men, The Marvelous Mrs Maisel och The Sopranos. Det finns helt enkelt otaliga bra tv-serier som gör att vi kan drömma oss bort till vår favoritstaden.

Sugen på mer tv och film som utspelar sig i USA? Läs om Peppe Öhmans favoriter från Los Angeles!

Mer från New York

Meny