Tjeckiens huvudstad Prag är känd för sin historia och arkitektur – men även sin matkultur. Läs mer om den tjeckiska matkulturen och om restauranger i Prag väl värda ett besök.
Det tjeckiska köket är känt för flera klassiska rätter. Testa till exempel svíčková na smetaně, ett långkok på nötkött med en krämig sås, brödknödel och tranbär. En annan klassiker är guláš, den tjeckiska versionen av gulasch.
För den mer intresserad av sötsaker måste den traditionella tjeckiska desserten koláče testas. Det är små bakverk fyllda med vallmofrö, plommon eller ostmassa.
En stor del av den tjeckiska restaurang- och barkulturen handlar även om öl! Prova en Pilsner Urquell eller en lokal öl från något av stadens många mikrobryggerier.
Gå till moderna restauranger för att testa nytolkningar av klassiska rätter, eller besök så kallade hospody för autentisk husmanskost i genuina miljöer.
4 restauranger att besöka i Prag
- La Degustation populär med självklar Michelinstjärna
- Restauranger i området Strahovský klášter
- Bäst asiatisk mat på SaSaZu
- Fantastisk mat på Café Imperial