Kaffe i London: 5 favoriter i östra London

London är en dröm för kaffeälskare. Här finns allt från små hål i väggen ställen, till unika kafferosterier som serverar hållbart och rättvist kaffe. Vi listar fem favoriter för kaffe i London med fokus på de östra stadsdelarna.

Allpress Espresso

Allpress etablerade sig i Shoreditch redan 2010 med eget rosteri och kafé. Deras rosteri har idag flyttat till Dalston, men kaffe serveras fortfarande på Redchurch street i ett trevligt hörnkafé. Ta en kaffe och häng med stammisar i Shoreditch, eller besök rosteriet och kaféet i Dalston.

Allpress Espresso

Allpress Redchurch St Espresso Bar
58 Redchurch St, Shoreditch, London E2 7DP

Allpress Roastery & Café
55 Dalston Ln, Dalston, London E8 2NG

Nude Coffee Roaster’s

En favorit sedan länge. Rosteri och kafé. Nude ligger mellan Spitafields Market och Brick Lane. Sätt dig i fönstret och spana på folk, eller köp med dig kaffe eller kaffebönor hem.

Nude Coffee Roaster’s
25 Hanbury Street, London E1 6QR

Origin Coffee

Rosteriet Origin ligger i Cornwall, några timmar från London. Men företaget har etablerat sig väl i London och deras kafé på Charlotte Street i Shoreditch är väl värt ett besök. Origin fokuserar på hållbarhet för planeten och människan och rättvis handel med kaffeplantage och de bönderna som odlar bönor. Dessutom gör de riktigt gott kaffe!

Origin Coffee
25 Hanbury Street, London E1 6QR

Nude Coffee i London. Kaffe i London.
Köp med dig kaffe från Nude Coffee i London.

Ozone Coffee

Ozone startade i Nya Zeeland för 25 år sedan och etablerade sig i London drygt tio år senare. Utöver kaffe driver Ozone restaurang i både London och Nya Zeeland som fokuserar på att minska matsvinn.

Ozone Coffee

11 Leonard St, London EC2A 4AQ

Bakehouse E5

Rustik och industriell känsla med fokus på lokalproducerat och hållbarhet. Besök gärna lokalerna i Hackney. Även om Bakehouse fokus är bröd (de odlar, driver egen kvarn och bakar) serverar de mycket gott kaffe. Passa på att fråga om deras syn på hållbart jordbruk och deras bageri, eller köp med något gott från deras deli.

Bakehouse E5

Arch 395, Mentmore Terrace, London E8 3PH

 

Text och foto: Maria Lundin Osvalds

Mer från London

Meny