Topp 5 museum i London

London är en fantastisk stad för den som gillar att gå på museum. Det här är topp fem museum i London.

1. British Museum
Samlingarna på det enorma museet British Museum i Bloomsbury, ett av världens största, är till stora delar ett resultat av Storbritanniens imperialistiska förflutna. Många av föremålen införskaffades tidigt från Egypten, Turkiet och Grekland.

2. Churchill War Rooms
Under andra världskriget ledde Churchill sin regering från de underjordiska skyddsrummen intill Downing Street. Ingår i Imperial War Museum’s samlingar.

3. Victoria and Albert Museum
Världens största design- och modemuseum grundades 1852 och döptes efter drottning Victoria och prins Albert men flyttade först 1857 till nuvarande adress.  I likhet med de andra större museerna utforskar V & A ny terräng med stor nyfikenhet.

4. Science Museum
Londons naturvetenskapliga och tekniska museum har alltid något spännande på gång. Museet ordnar allt fler utställningar om vetenskap och ny teknik. Problemet är som alltid tid – Science Museum har likt så många andra museum i London helt enkelt alldeles för mycket spännande att erbjuda.

5. Natural History Museum
Natural History Museum är det tredje av bjässarna på Exhibition Road tillsammans med V & A och Science Museum. I de enorma samlingarna ingår både dinosaurieskelett och många objekt från Darwins upptäcktsfärder. En favorit är även den årliga fotoutställningen inom naturfotografi. Byggnaden i sig är också vacker att beskåda.

Mer från London

Meny