Second hand i London: Atika

Atika är en av de största butikerna för second hand i London. Besök för noga utvalda vintageklassiker såväl som prisvärd second hand i historiska lokaler.  

Entrérummet är ljust, med stora fönster mot gatan och högt i tak. Rustika trägolv, en gigantisk kristallkrona lyser upp svarta väggar och tak. Väggarna kantas av konst, böcker, assessorer och skivor. Butiken ligger i ett anrikt Viktorians varuhus ett stenkast från Brick Lane i östra London. Här låg tidigare Europas största tillverkare av kullersten.

Atika är en butik där du verkligen strosa runt och spendera en hel del tid. Ofta spelas bra musik och det är skön stämning. Det är inte konstigt att Atika är en av de bästa butikerna för second hand i London.

Second hand i London: Atika.

Vintage, second hand och REMIX

Här finns noga utvalda vintageklassiker, såväl som från exklusiva märken som Barbour och Armani. 2011 etablerade Atika sitt klädmärke REMIX, som fokuserar på upcycle, vilket innebär att kläderna görs genom att återanvända och återbruka.

I husets hjärta finns allt en jeansälskare kan önska. Centralt i rummet, som är inrett i en punkig Sex Pistols anda, leder en rustik trappa ned till nästa plan. Här finns flera rum fyllda av second hand kläder, fortfarande välsorterat men inte lika kurerat som på första vången. Här hittar du plagg för ett bättre pris – men du kan behöva leta för att hitta rätt.

På Atika finns även produkter från mindre företag som fokuserar på hållbarhet, som doftljus från Hackney Wick Co.

Det finns gott om second hand i östra London. Är du inte nöjd efter Atika kan du även passa på att besöka Brick Lane Vintage Market.

Atika

55-59 Hanbury Street

Öppet 11-19 dagligen.

Mer från London

Meny