Museum i London för medicinintresserade

Det finns gott om intressanta små museum i London. Ett för den medicinintresserade är det som drivs av Royal Pharmaceutical Society.

Läkemedel då och nu

I östra London ligger organisationen Royal Pharmaceutical Society. Här finns ett museum som är perfekt för den intresserad av att lära sig mer om framväxten av medicin och läkemedel.

Visste du att för hundra år sedan hade du vid halsont rekommenderats halspastillerna Allenburys Throat Pastilles – som innehöll kokain och morfin! Eller att under 1700-talet användes björnfett för att motverka håravfall.

Historien om apotek och mediciner är fascinerande. Hos institutionen Royal Pharmaceutical Society (RPS) i östra London finns ett museum värt att besöka för den som är intresserad av mediciner då och nu. RPS är en medlemsorganisation för farmaceuter och apotek. Organisationen startades 1841.

En del av kollektionen finns även online, till exempel fotografier på de verktyg som användes under 1700-talet.

Att ta sig till museet

RPS ligger nära Towern of London, en av Londons mest populära sevärdheter. Museet ligger 5 minuters promenad från St Katharine Docks och 10 minuters promenad från Tower Bridge och Tower of London.

I receptionen finns även gratis kaffe, te och vatten.

Museet är gratis och öppet måndag till fredag från nio till fem. Det finns möjlighet till guidade turer för tio pund. En guide måste förbokas innan besök.

Museet är rullstolsanpassat.

Det finns även ett litet men trevligt bibliotek.

Adress:

66-68 E Smithfield, London E1W 1AW

Mer från London

Meny