Topp 5 sevärdheter i Madrid

Det finns gott om saker att göra i Madrid  – en stad som sjuder av liv. Det här är fem sevärdheter i Madrid värda ett besök.

 1. Retiroparken (Los Jardines del Buen Retiro)

  Parken är en av Madrids största. En trädgårdspark med över 15 00 träd. 2021 blev parken ett av UNESCO:s världsarv. Retiroparken kallas ofta för El Retiro på spanska.

  Retiroparken
  Adress: Los Jardines del Buen Retiro, 28009 Madrid


 2. Pradomuséet

  Konstmuseet har en av världens främsta konstsamlingar. Här finns över 2200 tavlor, bland annat av Goya och Velázquez. Pradomuséet byggdes 1785 och byggnaden är i sig själv värd ett besök.

  Pradomuséet

  Adress: C. de Ruiz de Alarcón, 23, 28014 Madrid.


 3. Palacio Real de Madrid

  Visste du att Spanien, likt Sverige, är en monarki? Palacio Real de Madrid är kungahusets officiella residens. Det är det största kungliga slottet i Europa.

  Palacio Real de Madrid

  Adress: C. de Bailén, s/n, 28071 Madrid.


 4. Plaza Mayor

  Plaza Mayor är ett torg i stadens hjärta och ligger i Madrids historiska centrum. 1619 stod dagens version av torget klart, dessförinnan fungerade området som en marknadsplats. Runt torget ligger restauranger, boutiquer, barer och caféer.


 5. El Mercado de San Miguel

  Den anrika saluhallen Mercado de San Miguel byggdes redan 1916. Den senaste renoveringen slutfördes 2009. Elegant till utseendet och fyllt med lite delikatesser från Spaniens olika regionen.

  El Mercado de San Miguel

  Adress: Plaza de San Miguel, s/n, 28005 Madrid.

Mer från Madrid

Meny