Casa Julio

Ola Isaksson, författare till guideboken Mitt Madrid, skriver om Casa Julio, krogen  med kvarterskänsla som serverar Madrids kanske bästa kroketter.

Croquetas, friterade kroketter, är ett mycket uppskattat inslag på menyn i spanska barer och restauranger. Om du är ute i sällskap med spanjorer kommer du dessutom märka att många är noga med att försäkra sig om att kroketterna på baren är caseras, det vill säga ”hemgjorda” i restaurangen (inte nedfrysta och upptinade i mikro). En spansk croqueta innehåller ofta skinka, svamp eller torsk i bechamelsås.

Var de bästa kroketterna finns är dessutom ett ämne för en ändlös diskussion. Det här stället med tydlig kvarterskrogskänsla brukar hamna högt på mångas listor. Det är ofta trångt längs bardisken och det kan ta ett litet tag att få tillgång till ett av fåtalet små bord. Men det är värt att vänta. De är mest kända för sina kroketter med flera olika fyllningar, även vegetariska alternativ, men det finns också mycket annat som är värt att testa på menyn.

Casa Julio
Adress: C. de la Madera, 37, Centro

 

Text och foto: Ola Isaksson

Mer från Madrid

Meny