Madrid med barn – 5 tips

I Madrid med barn? Spaniens huvudstad har gott om aktiviteter och sevärdheter för familjer.

 1. Besök den stora och vackra stadsparken Retiroparken

  Att semestra i en som Madrid med barn kräver en del planering – det är trots allt en storstad! Parker är ofta en räddning i storstadsmiljöer – som tur är har Spanien ett underbart parkliv. Det finns gott om lummiga grönområden i storstaden och Retiroparken är en favorit. Här finns lekplatser och en stor damm där du kan hyra roddbåtar. Dessutom arrangeras ofta olika kulturella evenemang. Perfekt plats för en picknick.

  I parken ligger även dockteatern Teatro de Titeres. Utomhusteatern anordnar populära föreställningar.


 2. Se Madrid från ovan

  Se Madrid från ovan! Åk med linbanan Teleférico de Madrid över Madrid och njut av en fantastisk utsikt över staden. Detta är en rolig och unik upplevelse för hela familjen.


 3. Besök museum

  Madrids naturhistoriska museum Museo Nacional de Ciencias Naturales har en imponerande samling av fossiler, mineraler och djur, inklusive en uppstoppad blåval. Stadens planetarium Planetario de Madrid är också värt ett besök. Här finns interaktiva utställningar om rymden.

  För barn som är intresserade av tåg bör järnvägsmuseet Museo del Ferrocarril besökas. Utforska historiska tåg och museets häftiga modelljärnvägen.


 4. Real Jardín Botánico

  Den botaniska trädgården Real Jardín Botánico är perfekt för barn som gillar att vara utomhus. Här kan hela familjen utforska och lära sig om olika växtarter. Det arrangeras ofta evenemang och aktiviteter för barn.


 5. Parque Warner

  Strax utanför centrala Madrid ligger nöjesparken Parque Warner. Här finns häftiga åkattraktioner och karuseller för barn och unga – ja hela familjen!

Mer från Madrid

Meny