Varför besöka Bilbao i Spanien?

Bilbao är en stad med rik historia, konst och kultur. Upptäck den baskiska kulturen i norra Spanien och njut av fantastisk natur, mat och kultur. Här är fem anledningar till varför du bör besöka Bilbao.

Häftiga Guggenheim

Det världsberömda Guggenheimmuseet, designat av Frank Gehry, är ett konstverk i sig. Museet har en stor samling modern och samtida konst. Här hänger till exempel Andy Warhols berömda avbildningar av Marilyn Monroe.

Många besöker museet enbart för att se byggnadens storslagna arkitektur.

Gamla stan (Casco Viejo)

Promenera runt i gamla stan i Bilbao. Längs smala, charmiga gator och över vackra torg. Drick en svalkande dryck på en av de många traditionella baskiska tavernorna i området.

Guggenheim.
Världsberömda Guggenheimmuseet i Bilbao är känt för byggnadens arkitektur och samlingen konst.

Fantastisk matkultur

Bilbao är känt för sin matkultur. Testa tapas, pintxos, ät traditionell eller modern baskisk mat på en av stadens många trevliga restauranger. Eller varför inte besöka en av Spaniens största marknader – La Ribera.

Arkitektur, design och konst

Förutom Guggenheimmuseet finns det många andra exempel på modern och traditionell arkitektur runt om i Bilbao. Besök till exempel  världens äldsta transportbro – Biscayabron. Här kör bilar inte över bron, utan transporteras med hjälp av en gondol. En gondol i vajar transporterar bilar och personer över vattnet.

Utöver Guggenheimmuseet finns det många andra museer runt om i staden, som det välbesökta Bilbaos Museum of Fine Arts.

En stad med närhet till naturen

Bilbao ligger i en dal och är omgiven av vacker natur. Ta dig upp till toppen av berget Artxanda med hjälp av en bergbana. Staden ligger även nära Biscayabukten. Det finns alltså många möjligheter till vandring, cykling och vattensporter i området.

Besök Bilbao.
Foto: Transportbron Biscayabron. Javier Mediavilla Ezquibela Wikipedia/CC.

Mer från Baskien

Meny