Upptäck Paris hemifrån

Utforska Paris hemifrån. Här har vi sammanställt våra bästa tips för att få vår dos av Parisliv.

Paris är en favoritstad för många. Under senvåren fylls gatorna i Paris med ett livligt folkliv, parisare som njuter av sol och värme på uteserveringar och turister som samlas runt kända sevärdheter som Louvren. Ljumma kvällar lockar till häng på vinbarer och sena måltider på chica restauranger. Ja, Paris under senvåren är en stad i en klass för sig.

Nu kan vi inte resa till Paris och promenera runt och utforska staden. Men, du kan faktiskt upptäcka staden hemifrån. Såhär reser du till Paris virtuellt.

Besök sevärdheter och museum

Visste du att det går att besöka två av Paris mest kända sevärdheter virtuellt? Såväl Eiffeltornet som Louvre erbjuder digitala resurser som möjliggör ett besök hemifrån.

Eiffeltornet är nog Paris mest kända landmärke. Nu kan du göra en digital upptäcktsfärd  av tornet. Du kan till och med se panoramautsikten över Paris!

Louvre har flera digitala resurser för den konstintresserade. Det går till exempel att utforska ett av gallerierna, se det berömda konstverket Mona Lisa, och titta på några av de konserter som har spelats på Louvren.

Paris på film

  • Midnight in Paris (2011)
    Följ med Owen Wilson på hans nattliga promenader i Paris som tar honom till en annan tid. Filmen är skriven och regisserad av Woody Allen.
  • Amelie (2001)
    Amelié fick filmpubliken att vilja resa till Montmartre i Paris. Denna franska romantiska komedi handlar om unga Amelié, med ena foten i verkligheten och den andra i fantasins värld. En speciell, udda och alldeles underbar film.
  • Les Intouchables (2011)
    Driss är ung och son till en immigrant. När han börjar att arbeta som personlig assistent till den privilegierade och funktionsnedsatte Philippe utvecklas en oväntad vänskap mellan dem båda.

Instagramkonton som inspirerar

Genom Instagram, och andra sociala medier, går det att få en uppdatering från parisare i realtid. Här är några av våra favoritkonton på Instagram som ger oss en daglig dos av Paris:

Njut av bilder från Paris gator med @seemyparis

Paris turistbyrås officiella Instagramkonto @Parisjetaime

Svenska Carin Olsson om livet i Paris @parisinfourmonths

@1foodieparis Provar en ny lunch ute i Paris per dag.

Paris + blommor + pastellfärger = drömmigt @georgiannalane

Mer från Paris

Meny