Thierry Bretons restauranger i Paris – i tre olika distrikt ligger topprestaurangerna som serverar mat från det bretagniska köket.
Bredvid Gare du Nord i Paris i skuggan av kyrkan Saint Vincent de Paul, på Rue de Belzunce nummer 6, 8 och 10 ligger ett gäng restauranger med samma ägare men med olika inriktningar. En gourmetrestaurang, Chez Michel, på 10:an. På 6 ligger Chez Casimir, lite enklare typisk fransk stil med riktig bra lagad mat. Mitt emellan ligger Point au Grouin, ett slags gourmetsnabbmatshistoria som precis öppnat och som ska vara öppet från tidig morgon till sena kvällen. De tre restaurangernas gemensamma nämnare är det bretagniska köket. Det är mycket fisk på menyn men även viltkött förekommer beroende på säsong.

Chez Casimir
6 Rue de Belzunce
Point au Grouin
8 Rue de Belzunce
Chez Michel
10 Rue de Belzunce
Text: Peter Johansson