Cykla i Paris

Rusningstrafik, varma tunnelbanetåg och trängsel. Hur många gånger har inte blodsockret dippat, svetten lackat och benen darrat i instängda tunnelbanetåg? Cykla i Paris är ett härligt alternativ till kollektivtrafik.

I Paris satsas det stort på att utvidga cykellederna. Här finns dessutom gott om olika uthyrningsalternativ.

Längs de populära boulevarderna tar cykellederna upp stora delar av vägen. Här är det cyklisterna som får företräde!

Glöm inte bort att du är i en storstad och håll uppsikt över såväl bilister som andra cyklister.

Hur hyr du en cykel?

Enklast är att använda en Vélib’, som finns att hyra överallt i staden. Lånecykelsystemet är enkelt. Ladda ner företagets app för att se vart cyklar finns i staden. Hyr genom att använda ett Vélib’-kort, en kod eller med hjälp av en smartphone.

Du kan hyra allt från 45 minuter till dagspass. Det finns båda vanliga cyklar (gröna) och elektriska (blå).

Exempel på rutt: Cykla längs Seine

En trevlig tur går längs floden Seine och via flera av Paris mest kända sevärdheter och landmärken.

Börja turen vid Place de l’Alma. Härifrån ser du Eiffeltornet, som ligger på andra sidan Seine. Cykla längs en av Paris mest kända avenyer – Avenue George V. Avenyn kantas av storslagna byggnader. I många huserar idag ambassader. Snart är du framme vid Champs-Élysées.

Cykla vidare till Triumfbågen, ta en paus och beskåda det kända monumentet, och sväng sedan in på avenyn Churchill Winston. Här finns två museum värda ett besök: Grand Palais och Petit Palais. Fortsätt fram på avenyn som tar dig tillbaka till floden Seine. Här ligger en av Paris mest besökta broar: Pont Alexandre II.

Fortsätt cykla längs floden. Snart är du framme vid den vackra parken Jardin des Tuileries och på andra sidan Seine ligger konstmuseet d’Orsay. En bit längre fram ligger Louvren.

Ta dig vidare till bron Pont Neuf, cykla över och ta dig till Île de la Cité. Härifrån tar du dig enkelt vidare till katedralen Notre Dame.

Sträckan är ungefär 6 kilometer lång.

Mer från Paris

Meny