Roundhouse: restaurang med härlig utsikt

Roundhouse är restaurangen med härlig utsikt över Camps Bay.

Följ Kloof Road från Camps Bay, upp mot Lion’s Head. Ungefär halvvägs finns en avtagsväg som leder brant nerför mot det som lokalbefolkningen kallar The Glen. En mycket diskret skylt visar vägen mot ”Roundhouse”. Ta av här så kommer du snart fram till en liten restaurang, belägen på en plats där det en gång låg en jaktstuga tillhörande lord Charles Somerset, som var guvernör i Kapkolonin på 1820-talet.

Han lär ha skjutit både lejon och leoparder på sin tid, men idag är det här istället den ultimata platsen för fredagsmys. På gräsmattan, med utsikt över Camps Bay och med en perfekt vy över solens väg ner i havet, står enkla bord och långbänkar utställda. Maten består av stora, krispiga pizzor som man lämpligen delar med sina vänner, i sällskap med en hink ölflaskor eller en vinare.

Problemet är att antalet platser är begränsat så det är ingen dum idé att stämpla ut lite tidigare på fredag eftermiddag och leta sig hit. Det är det å andra sidan fler som tänker, men att breda ut en filt på gräsmattan är i ärlighetens namn inte heller så dumt.

Läs gärna fler tips från Kapstaden.

Roundhouse
Round House Road

Mer från Kapstaden

Meny