Orange Kloof

Det här en riktig doldis bland alla fantastiska vandringsleder runt Kapstaden. Faktum är att även bland Kapstadsbor så är det bara de inbitna vandrarna som är bekanta med Orange Kloof, så här har du chansen att imponera.

Det finns en anledning till att den är mer sällan vandrad än de andra lederna som nämnts här. Det krävs nämligen ett speciellt tillstånd för att vandra i Orange Kloof, som är klassat som extra känsligt naturområde. Man kan alltså inte bara åka dit och vandra på egen hand och därför gör jag ingen detaljerad beskrivning av leden, som tar sin början i skogsområdet som ligger mellan Constantia och Hout Bay.

Bästa sättet att lösa tillstånd är att boka en guidad tur hos något av alla guideföretag som specialiserat sig på vandringar på berget (något som i vissa fall dessutom är obligatoriskt, då det krävs att en auktoriserad guide finns med). Om du bestämmer dig för att ge Orange Kloof en chans och har tid på dig, passa på att planera in en övernattning på vackra Orange Kloof Tented Camp.