Marockansk mat på Nomad

Vill du ha en lite bättre middag mitt inne i souken ska du gå till Nomad i centrala Marrakech.

Här serveras marockansk mat på ett modernt och annorlunda sätt, som bläckfisk från Agadir med harissasås eller kycklingspett med mandelcouscous istället för ris eller pommes frites. För den som bara är lite hungrig finns tallrikar med olika smårätter eller sallader, som är bra val för vegetarianen. Goda efterrätter, som saffranskryddad dadelkaka med vispad grädde och salt kolasås. Här kan man också få sig en öl eller ett glas vin. Med tanke på matens kvalitet och ställets atmosfär är prisnivån låg, en trerätters middag med vin kostar cirka 300 dirham per person.

Miljön är modern, så långt från orientaliska krusiduller man kan komma. Den designintresserade lär känna igen både lampor och stolar. Sitter du på takterrassen har du fin utsikt över den omgivande souken, och är vädret svalt kan du få en filt att svepa om dig.

Bordsbokning rekommenderas kvällstid.

Nomad
1 Derb Arjan
+212 524 38 16 09
www.nomadmarrakech.com

Text och foto: Anna Lena Stålnacke

Mer från Marrakech

Meny