5 sevärdheter i Marrakech

Marrakech är fyllt med färg, kultur och historia. Upptäck medinan och marockanska marknader, det livliga och berömda torget Jemaa el-Fna eller varför inte historiska palats? Vi listar 5 sevärdheter i Marrakech du inte får missa!

 1. Jardin Majorelle

  Vackra Jardin Majorelle byggdes på 1920-talet av den franska konstnären Jacques Majorelle. Den berömda art déco-villan är målad i lysande koboltblått, en nyans som i Marrakech kommit att kallas Majorelleblått. I slutet av 1920-talet köpte den lovprisade modeskaparen Yves Saint Laurent villan och bodde under stora delar av året här med sin partner Pierre Bergé.

  Jardin Majorelle
  Adress: Rue Yves St Laurent, Marrakech 40090


 2. Medinan och souken

  För många som besökare Marrakech blir medinan och soukens färgstarka myller en höjdpunkt. Bazarområdet börjar norr om torget Jemaa el-Fna, här finns spännande butiker som säljer allt från mat och kryddor till traditionell keramik.


 3. Jemaa el-Fnaa

  Jemaa el-Fnaa är Marrakech hjärta. En marknadsplats där du kan uppleva traditionell marockansk underhållning, mat och shopping. Promenera runt på torget, eller sätt dig på något av de omkringliggande restaurangerna eller kaféerna.


 4. Bahia-palatset

  Palatset är ett 800 kvadratmeter stort och imponerande exempel på marockansk arkitektur och design. La Bahia betyder ”den vackra” – och visst är palatset ståtligt! Byggnaden och trädgårdarna anlades i slutet av 1800-talet och var boende för visiren Ba Ahmed Ben Moussa.

  Palais de la Bahia
  Adress: Rue Riad Zitoun el Jdid


 5. Saadiska gravarna

  De saadiska gravarna är en av de mest populära sevärdheterna i Marrakech. Gravarna upptäcktes under tidigt 1900-tal, men uppfördes av sultanen Ahmad al Mansour som härskade i slutet av 1500-talet. Kamrarna är rikt dekorerade med stuckaturer och kakelplattor. Kom gärna hit tidigt på dagen för att undvika trängsel.

  Saadiska gravarna
  Adress: Rue de La Kasbah, Marrakesh 40000

Mer från Marrakech

Meny