Vilda västern-miljö på Desierto de Tabernas

Norr om provinshuvudstaden Almería vidtar ett torrt och bergigt område vars dramatik har lockat filmskapare hit sedan 1950-talet. Storfilmer som Lawrence av Arabien (1963) och Indiana Jones och det sista korståget är inspelade här, liksom en lång rad av de så kallade spaghettivästern-filmer som var populära under 60- och 70-talen.

Det finns tre olika temaparker i området under samlingsnamnet Mini Hollywood, alla med Vilda västern-miljöerna som slagnummer.

Oasys Mini Hollywood är den populäraste parken. Förutom en hel Vilda västern-stad komplett med cowboys, souvenirbutiker och salooner där man kan dricka öl eller sangría och titta på cancandansöser eller pistolfajter finns också en hel djurpark med lejon och tigrar samt en rad andra attraktioner för barn.

Fort Bravo / Texas Hollywood (www.fortbravooficial.com) är den största till ytan med mer varierade västern-miljöer varav några är de ”äkta” där Sergio Leone spelade in några av sina spaghettivästerns.

Western Leone (www.western-leone.es) är den minsta av de tre parkerna, men en genuin upplevelse för filmälskare. Här kan de som älskar västernklassikerna av Sergio Leone än mer känna igen miljöerna som de är filmade i.

 

Oasys Mini Hollywood
Carretera Nacional 340a, Tabernas, Almería
www.oasysparquetematico.com