Topp 5 sevärdheter i Cannes

Här är fem sevärdheter och aktiviteter att göra i Cannes.

Staden är en av franska Rivierans mest exklusiva badorter. Cannes är kanske mest känd för sin kändistäta filmfestival som inträffar årligen i maj. Men det finns gott om sevärdheter i Cannes som bör besökas!

Le Suquet

Besök de gamla kvarteren Le Suquet i Cannes och promenera längs de branta kullerstensgatorna som byggdes för över 400 år sedan. Området ligger fem minuters gång från vattnet och tidigare bodde främst fiskare här. Nu är Le Suquet ett av Cannes främsta turistdestinationer. Här finns jazzbarer, indiebutiker och bistroer, såväl som den välkända kyrkan Notre-Dame d’Espérance från vilken besökare kan se ut över Cannesbukten.

En smal gata i Le Suquet i Cannes.
De gamla kvarten i Cannes, Le Suquet. Foto: CC2.0/Flickr Bex Walton.

Marché Forville

Marknaden Marché Forville ligger i nedre delen av Le Suquet. Inomhusmarknaden etablerades 2012 och här säljs grönskar, nyfångad fisk och lokala delikatesser. Marknaden är populär för såväl lokalbor som turister. Ett besök är bäst på morgonen, innan det blir för trångt.

La Croisette

Den två kilometer långa Promenade de la Croisette, eller Boulevard de la Croisette, sträcker sig längs vattnet i Cannes. Vid promenaden ligger flera berömda sevärdheter i staden, som till exempel kongresscentret där arrangemang som Cannes filmfestival anordnas. Härifrån är det enkelt att göra en avstickare från boulevarden och besök Marché Forville och de gamla kvarteren Le Suquet.

Île Sainte-Marguerite

Île Sainte-Marguerite är den största av de fyra så kallade Lérinsöarna. Ön ligger cirka en halvmil utanför Cannes och är tre kilometer lång och 900 meter bred. Det tar 15 minuter med båt att ta sig till Île Sainte-Marguerite. Det finns en liten by på ön där främst fiskare bor. Här finns det finns även några kaféer för turister. På ön ligger även fortet Fort Royal, som idag är ett museum och ett hostell.

Vy över ön Île Sainte-Marguerite och båtar.
Ön Île Sainte-Marguerite. Foto: CC BY 3.0 Wikipedia/Alistair Cunningham.

Sol och bad

Gillar man att tillbringa tid vid eller i havet har Cannesområdet mycket att erbjuda. Det finns flera sandstränder för den som vill ta ett dopp. Vill du upptäcka världen under havsytan finns det flera populära platser för dykning och snorkling mellan Cannes och Nice.

Mer från Provence

Meny