Hôtel d’Europes vackra innegård

Besök Hôtel d’Europes vackra innegård för en kaffe och njut av den trevliga atmosfären.

Place Crillon, som ligger precis innanför muren, är på avstånd ett av Avignon mest attraktiva torg. Det är lagom stort med lagom många uteserveringar. Vid närmare påseende visar det sig att en del tillhör trötta matställen som verkar ha rymt från Place de l’Horologe. Le Crillon i ena hörnet sticker ut med vita dukar och en något piggare meny.

Jag rekommenderar att göra helt om och ströva in på den eleganta innergården till lyxhotellet Hôtel d’Europé. Sätt dig på en av de tjocka dynorna under det stora platanträdet från 1735 och njut av tillvaron i en värld helt väsensskild från stojet runt påvepalatset.

Innergården tjänstgör periodvis som matsal för hotellets restaurang La Vieillie Fontaine. Vill du lyxa till det kan du pricka in fransk lunch eller middagstid, men har du inte tagit med den tjocka plånboken så gör du som jag och hoppar över ätandet. På för- eller eftermiddagen går det utmärkt att bara beställa något från barmenyn. Exempelvis en kaffe. En espresso kostar 3,50 euro vilket är rena fyndpriset med tanke på atmosfären och assietten med goda småkakor man får till.

Hôtel d’Europe
12 Place Crillon
www.heurope.com

Text och bild: Kristina Svensson

Mer från Provence

Meny