Sevärdheter i Barcelona: Topp 5

Det finns sevärdheter i Barcelona för alla smaker – i vår topplista hittar du sagolik arkitektur, vindlande gränder, ofärdiga basilikor och konstmuseer med milsvida utsikt.

Här har vi listat fem sevärdheter i Barcelona du inte får missa!

Staden lockar människor från världens alla hörn – i synnerhet kulturintresserade, festsugna, matälskare, dryckesglada, strandraggare, bergsvandrare, konstfantaster och bohemer.

1. Sagrada Familia

Gaudis ännu ofärdiga mästerverk är enligt de flesta Barcelonas främsta sevärdhet: Sagrada Familia.

Köerna ringlar sig i en evighet runt den detaljrika fasaden. Vill du besöka kyrkan men undvika köer kan du antingen gå dit en stund innan de öppnar på morgonen, eller förköpa biljetter i banken La Caixas automater. Då får du en fast tid på biljetten och slipper köa med de andra turisterna.

2. Casa Batlló

Gaudi är Barcelona. Därför kan du inte säga att du varit här utan att ha sett något av hans hus. En av våra favoriter är Casa Batlló Passeig de Gràcia 43.

3. Fundació Joan Miró

Ett favoritmuseum, även om Miró inte tillhör dina favoritkonstnärer. Fantastiska lokaler med underbar utsikt över Barcelona.

Sevärdheter i Barcelona - Barri Gòtic

Carrer d’Hèrcules, som leder till Plaça de Sant Just om man tar bakvägen från Plaça de Sant Jaume. Tack till Karolina Bergman för foto!

4. Gå vilse i Barri Gòtic

Barri Gòtic (eller Gótico) utgör tillsammans med El Born och Raval stadsdelen Ciutat Vella, vilket betyder ”Gamla stan”. De gamla kvarteren bjuder på så många vackra hus att man nästan blir mätt på det efter ett tag, och på små slingrande och smala gränder. Det sägs att man inte har varit i Barcelona om man inte gått vilse här minst en gång.

Missa inte Plaça de Sant Just, där kyrkan Basilica dels Sants Màrtirs Just i Pastor ligger! Det kostar runt 2€ att ta sig upp i kyrktornet och se hela Barcelona, utan att behöva trängas med turister. 

5. Poble Espanyol

Ett friluftsmuseum med hus, byggnader och torg som representerar hela den spanska arkitekturen. Här hålls också många konserter och andra aktiviteter. Blir du hungrig när du går omkring bland husen hittar du lätt något att äta, här finns flera restauranger och kaféer.

Text: Anni Ellborg

Mer från Barcelona

Meny