Amerikanska dinern Peggy Sue’s

När man sitter på Peggy Sue’s får man nästan känslan av att Frankie Avalon, som tonårsängeln från Grease, närsomhelst kommer att dansa fram och sjunga om hur illa det går för den som inte studerar.

Peggy Sue’s är en riktig femtiotalsdröm i amerikansk stil. Väggarna är pastellrosa och mintgröna och matchar det vit-och-rosarutiga golvet. Längs väggarna finns små bås med bord och vid varje bås finns en liten jukebox – dock lite modernare än de gamla modellerna. Be bara personalen om musiklistan och tryck in rätt nummer så får du höra just din favoritmusik från femtiotalet. Eller ja, ”från femtiotalet” är en ganska relativ term hos Peggy Sue’s, för då och då spelas också de gamla klassikerna från musikalen Grease (se där, det är inte bara jag som tänker på Grease när jag är här) och såvitt jag vet spelades den in på sjuttiotalet. Men du förstår poängen.

Längst in i lokalen hänger en gammal svartvit TV som visar filmer från Marilyn Monroes storhetstid. Varenda detalj är uttänkt – till och med telefonen som hänger på väggen – den är i vintagestil även om den faktiskt har tryckknappar. Jag vet inte vem som behöver använda den idag, när alla har mobiltelefoner, men det verkar faktiskt som om den fungerar!

Priserna är humana och menyn består främst av lite olika smörgåsar eller hamburgare, som du får designa själv. Det finns alltså ingen hamburgermeny, utan du beställer din burgare precis som du vill ha den. En specialitet är pink lemonade, för den som vill köra amerikanskt femtiotal hela vägen. Annars kan jag varmt rekommendera deras chokladmilkshake – den smakar choklad på riktigt och är försvinnande god! Peggy Sue’s har rättigheter också, för den som hellre vill ha en öl, men egentligen tycker jag att det passar bättre med milkshake här.

Man skulle kunna tro att detta är ett ställe bara för tonåringar men hit kommer folk i alla olika åldrar, både för att äta lunch och sitta och snacka. Musiken som spelas är på lagom volym för att man ska kunna samtala utan att störas, så man kan sitta här länge – kanske så länge att man hinner prova ett par olika milkshakes?

Peggy Sue’s finns på två adresser, båda i Sarrià-Sant Gervasi. Den som ligger på Travessera de Gràcia ligger dock lite närmre stan och därmed också mer lättillgängligt.

 

Peggy Sue’s
Carrer Benet Mateu 57

Peggy Sue’s
Travessera de Gràcia 35

www.peggysues.es