Charmiga restaurangen Safra 18

Längre ner i Gótico, alltså mot hamnen till, är det lite lättare att hitta turisttomma restauranger, dock får man ibland leta lite bland de vindlande små gränderna. Hittar du till Safra 18 kan du känna dig nöjd.

Det första som möter dig är en lång bardisk där det inte verkar sitta så mycket folk under lunchen. Därför är det kanske lätt att gå förbi det här stället – om inte andra människor äter där, varför ska då jag chansa? Men det vore synd om Safra 18 blev förbisett på grund av detta. För när du hälsat på serveringspersonalen och berättat hur stort sällskap du kommer med får du följa med in i restauranglokalen, som är mycket större. Borden står tätt utan att stå trångt och är dukade med färgglada, stora vinglas – olika färger på olika bord. På väggarna hänger tavlor, antingen enkla i svart och vitt eller med en explosion av färger. En av väggarna är i trä och målad i knallblått, vilket också sätter färg på lokalen. Inredningen är kitschig men charmig och eftersom köket ligger bakom en glasvägg så kan man se vad som försiggår – det gillar jag! Personalen är trevlig och uppmärksam, vilket innebär att man inte behöver vänta på att beställa eller ens på att få maten på bordet. Runt om i lokalen sitter katalanska sällskap och tisseltasslar – ljudnivån blir aldrig så hög att det stör, detta är en familjerestaurang, inte ett innehäng för studenter.

Maten är fräsch och vackert upplagd och priserna är överkomliga, om än inte billiga. En trerätters meny ligger kring 20€ på kvällen, något billigare under lunchen måndag till fredag. Det är dock inte typisk spansk eller katalansk mat som serveras, menyn kan väl sägas vara kreativt neutral, med mycket frukt och grönt.

 

Safra 18
Carrer Ample 18
www.safra18.es