La Heladeria Mexicana: bästa glassen i stan

Den mexikanska glassbaren rymmer inte mer än tre bord, och de står ändå trångt. Längs en av väggarna står en knallgrön bokhylla fylld med mexikanska läckerheter till salu – mole och den starka såsen Valentina till exempel. Bakom baren står ägaren och hans fru, för detta är en liten familjeverksamhet. Trots att namnet säger att detta är en glassbar finns det även varma rätter att njuta av, men de är enkla och så få att det inte behövs någon meny: smörgåsar, burritos och quesadillas. Tyvärr är de inte så kryddstarka, så vill du som jag att det ska bränna till på tungan får du be om lite Valentina, en härligt stark sås.

Men det egentliga skälet till att man går hit är glassen, som är stans bästa. Ja, jag säger glass men egentligen är det sorbet. Den är hemlagad och handgjord och består av de läckraste smaker: vad sägs om passionsfrukt/tequila? Mörk choklad/chili? Mango/chili? Avokado? Alla är så delikata att det är svårt att välja, men ägarna är inte knussliga med att låta sina kunder smaka lite på en sked innan de bestämmer sig. De flesta sorter är helt mjölkfria, så även veganer och mjölkallergiker kan njuta av dem.

La Heladeria Mexicana är lite klurigt att hitta till innan du varit där, men om du hittar de stora, bruna kuberna på stranden kan du bara gå rakt ner bland husen, då hamnar du på rätt gata. Eftersom det är så litet finns det oftast inte bord, så vill du sitta ner när du äter får du vara beredd på att vänta lite. Annars ber du om att få maten inpackad och sätter dig på stranden eller på en parkbänk och äter där – du är ju faktiskt i Barcelona och då får man tillåta sig att njuta lite av solen också!

 

La Heladeria Mexicana
Carrer de la Mestrança 49
www.facebook.com/laheladeriamexicana.es