Brunch och middag på Marmalade

Marmalade är en klassiker i Raval. Alla verkar gilla detta lilla ställe, som är pråligt dekorerat och mörkt även när solen står på utanför fönstren. Jag vet inte vad det är som gör Marmalade så mysigt, men det är helt klart ett av mina favoritställen i Raval. De har öppet hela dagen och startar med brunch på förmiddagen, dock endast fredag–söndag. Då serveras allt från lätta smoothies till stora hamburgare. Klockan fyra stänger köket fram till kvällen, då de börjar servera middag, men baren håller fortfarande öppet.

Kvällsmenyn är lika varierad som brunchmenyn och det enda som kanske ska nämnas här är deras goda kycklingvingar, serverade med blue cheese-dip. Själva säger de att de serverar stans godaste kycklingvingar, men det verkar vara en slogan som är ganska fri att använda så det kan tas med en nypa salt. Fast goda är de!

Efter maten – eller varför inte före – kan man också njuta av goda drinkar, från 5€ och uppåt. För den som vill finns här också ett biljardbord att roa sig med, men främst går folk hit för att ta en drink och sitta och prata.

 

Marmalade
Carrer de la Riera Alta 4–6
www.marmaladebarcelona.com