Second hand i Stockholm – de 10 bästa butikerna

Stockholm har ett bra utbud av second hand-butiker. Här finns allt från butiker där du kan fynda trendiga plagg till ett billigt pris, till de som säljer exklusiv vintage. Här är tio av Stockholms bästa second hand-butiker.

Tre favoriter vid Mariatorget på Södermalm

Röda Korset Kupan

En liten men mysig butik vid Mariatorget. Pengarna går till Röda Korsets ändamål. Utöver kläder, skor och assessorer säljs även möbler och husgeråd. Här finns även ett café för den som behöver en liten paus.

Adress: Hornsgatan 54.

Stockholms stadsmission

Ett stenkast från Röda Korset ligger Stockholms Stadsmission. Passa på att besöka båda när du är i området. Stockholm Stadsmission har en större butik med ett stort utbud av klädesplagg, såväl som heminredning. Här finns mycket för barn och en bok- och musikavdelning. Intäkterna går till Stadsmissionens arbete.

Adress: Hornsgatan 58.

Såväl Röda Korset som Stadsmissionen har även digitala auktioner på Tradera där kunder kan buda hem både prylar och plagg.

Humana Second Hand

Vid Mariatorget ligger även välsorterade Humana Second Hand. Passar den modemedvetna och hen som inte vill sovra själv. Humana har även en butik i Gamla Brogatan i City. Du kan även handla på deras webbshop.

Adress: Timmermansgatan 23.

Vintage och cirkulärt mode i Vasastan och city

Beyond Retro

Beyond Retro ligger på Drottninggatan, vid Zinkensdamm på Södermalm och i Täby Centrum. Här finns allt från jeans till sportkläder från kända märken. Beyond Retro är utmärkt om du är ute efter en outfit från en speciell tid, som kläder i 70-tals stil eller en 50-tals klänning.  Är en kedja som finns i Norden och Storbritannien.

Adress: Drottninggatan 77.

Arkivet Vasastan

En oas för den miljö- och modemedvetna. Här säljs damkläder, skor, väskor och accessoarer. Arkivets första butik öppnade 2017 på Norrtullsgatan i Vasastan. Idag finns Arkivet även på Östermalm och vid Sergels torg. Företaget arbetar med cirkulärt tänk och kunder kan lämna in kläder, skor och accessoarer och för kommissionen handla i butiken.

Adress: Norrtullsgatan 33.

118 Second Läder

Fokuserar på, som namnet avslöjar, läderprodukter. Etablerades 1986 och butiken ligger idag på Odengatan i Vasastan. Här finns mycket mer än enbart den coola läderjackan och utbudet är mycket stort.

Adress: Odengatan 86.

Södermalm runt

Emmaus Stockholm och Emmaus Vintage

Emmaus äldsta butik för second hand i Stockholm ligger vid Slussen. En klassiker och en favorit för många, som ligger vid Götgatan på Södermalm. Här säljs kläder och skor, men även böcker, köksattiraljer och leksaker. På Emmaus Stockholm kan du fyndiga fina plagg till billigt pris. För den som önskar ett mer noga utvalt sortiment är grannbutiken Emmaus Vintage ett bättre val.

Adress: Peter Myndes Backe 8.

Herr Judit

Herr Judit har ett trendigt och välsorterat sortiment av stilrena herrplagg. Ett säkert kort för den som är ute efter skinnväskor, jeansskjortor, kavajer och skor. Säljer såväl vintage som moderna märkeskläder.

Adress: Hornsgatan 65.

Judits Second hand

Bara några husnummer från herrbutiken ligger den lilla butiken Judits, som också har ett noga utvalt sortiment av moderna plagg och vintagekläder. Butikerna har liknande namn, men inte samma ägare.

Judits har även en webbshop.

Adress: Hornsgatan 75.

Lisa Larsson Second Hand

En av de äldsta och mest välkända butikerna när det gäller second hand i Stockholm. Här säljs vintagekläder från 30-tal till 70-tal, såväl som moderna märkeskläder. Lisa Larsson Second Hand är en bra butik för den som letar efter en brud- eller festklänning.

Adress: Bondegatan 48.

Mer från Stockholm

Meny