Kaffe i Stockholm: 10 ställen att besöka

Stockholm har blivit en oas för kaffeälskare. Idag finns flera lokala rosterier runt om i stan och kaffebarer väl värda ett besök. Här är 10 av stans bästa ställen för kaffe i Stockholm.

Kaffe på Östermalm och Vasastan

Sempre

Genuin italiensk kaffebar nära Biblioteksgatan på Östermalm. Sempre är litet och trevligt. Njut av en espresso och en citroncannelloni.

Adress: Jakobsbergsgatan 5.

Mellqvist kaffebar

På Röstransgatan vid Sankt Eriksplan huserar populära Mellqvist Café och Bar. Här hänger gärna stammisar från morgon till kväll. Trevligt även på kvällen då Mellqvist blir mer som en trevlig kvarterspub.

Adress: Rörstrandsgatan 4.

Café Pascal

Vid Odengatan ligger Café Pascal, som har riktigt bra kaffe (japp, de rostar också sitt eget) men också goda luncher och bakverk. Kaféet, som när det etablerades var ett mycket positivt tillskott till Odenplan, har idag vunnit flera priser.

Adress: Norrtullsgatan 4.

Kaffebarer på Södermalm

Johan & Nyström

Johan & Nyström startade 2004 med målet att förändra kaffebranschen med filosofin hållbarhet och rättvis produktion. Idag rostar de sitt specialkaffe söder om Stockholm och har flera kaffebarer i Stockholm och i Helsingfors. Den lilla och trevliga konceptbutiken på Swedenborgsgatan på Södermalm är Johan och Nyströms första. Eller varför inte boka in dig på en kaffekurs?

Adress: Swedenborgsgatan 7.

Drop Coffee

Vid Mariatorget ligger Drop Coffee, ett kafé som också rostar sitt eget kaffe. Serverar även hemmagjorda soppor, mackor och annat fika.

Adress: Wollmar Yxkullsgatan 10.

Kaffe

Kaffe är en riktig kaffebar. Här står man ofta och hänger och dricker sitt kaffe, eller lyckas få plats på någon av barstolarna nära baristorna. Härligt stimmigt en helgförmiddag.

Adress: Sankt Paulsgatan 17.

Kaffebar

På Bysistorget på Södermalm ligger Kaffebar. Här serveras kaffe från David Haugaard och kakor från Vallhallabageriet. Trevlig uteservering vid fint väder.

Adress: Bysistorget 6.

Lykke kaffebar

Vid Nytorget på Södermalm ligger Lykke Kaffebar. Här serveras kaffet som rostas i söderförorten Hökarängen. Med filosofin att kaffe ska produceras hållbart och rättvist äger Lykke Kaffegårdar kaffeplantage tillsammans med bönderna.

Adress: Nytorgsgatan 38.

Kaffe utanför tullarna

Black Honey Coffee Roasters

Rosteriet är ett familjeföretag med rötter i Turkiet, som idag drivs av grundaren Murat Emre och hans två söner. Besök rosteriet och kafét som ligger i Sickla, söder om Stockholm.

Adress: Sicklastråket 24.

Kersh Kaffe

Aadel Kersh började rosta kaffe hemma i sitt kök på Södermalm 2010. Tio år senare ligger kaffeföretaget i den gamla porslinsfabriken i Gustavsberg. Här finns en butik där du kan köpa nyrostat kaffe hem och ett kafé där du kan dricka en kopp på plats.

Adress: Chamottevägen 8.

Mer från Stockholm

Meny