5 härliga badplatser i Stockholm

Stockholm visar sig från sin bästa sida under sommaren. Omgiven av vatten är staden en perfekt sommardestination för den badsugna. Här är fem våra favoritställen när det gäller badplatser i Stockholm.

Badplats med storstadsfeeling

Hornsbergs strand är perfekt för den som vill såväl sola och bada, som hänga på uteserveringar. Här ligger nämligen caféer, restauranger och barer ett stenkast bort. Det är ofta full med folk på bryggorna och längs strandpromenaden. Många kommer hit för att umgås med vänner, ha picknick  eller kanske grilla.

Badplatser i Stockholm: Hornsbergs strand.
Foto: Wikipedia/Holger Ellgaard.

Lek vid Tanto

Tanto är perfekt för barn och de leksugna äldre som gillar att hoppa från hopptorn. Ofta mycket folk, men det går att placera sig i parken och sedan vandra ner till badplatsen. Det är nära till såväl Hornstulls tunnelbana som bussar.

Klippbad på Kungsholmen

En favorit är klipporna på Kungsholmen, antingen vid Fredhäll eller Kristineberg. Det sistnämnda är lite enklare att bada ifrån. Här kan du hitta en egen lite klipphäll att sola på. Ibland lite svårt att enkelt gå ner i vattnet, som snabbt blir djupt.

Parkhäng med bad

Rålambshovsparken, även kallad Rålis, ligger också på Kungsholmen. Här kan du hänga i parken med vänner eller familj, för att sedan ta ett dopp. Till skillnad från klippbaden vid Fredhäll eller Kristineberg passar Rålis bättre för den som enkelt vill gå ner i vattnet.

Flatenbadet

Flatenbadet är Stockholms största friluftsbad, som dessutom ligger vackert ute i naturen. Flaten ligger i Skarpnäck, en kort tunnelbaneresa från centrala Stockholm.

Mer från Stockholm

Meny