Vandring på Kanarieöarna – 3 leder

Upplev Kanarieöarnas vackra och storslagen natur genom att vandra. Men vilken av Kanarieöarna är bäst för vandring? Här är tre favoritleder för vandring på Kanarieöarna.

Ruta de la Plata – en av de bästa vandringarna på Gran Canaria

Centrala Gran Canaria är fullt av vandringsleder, som tidigare användes som färd- och boskapsleder. Idag populära för både de som vandrar och för mountainbikes.

Leden Ruta de la Plata går via både skogsvägar och asfalterade vägar, genom tallskogar och över kullar. Rutten är medelsvår och tar ungefär fem timmar. Starta i San Bartolome de Tirajana och avsluta i Tejeda.

Den historisk viktiga vandringsleden på ön El Hierro

Camino de Jinama är idag en populär led för vandringsentusiaster, men var tidigare en viktig förbindelse för resande och jordbrukare. Fram till 1970-talet var leden den främsta väg som användes för att ta sig till El Golfo.

Leden går mellan kommunerna Valverde och La Frontera genom öns vackra gröna bergsområden, odlingssträckor och betesmark. Rutten är cirka åtta kilometer men är en tuff vandringsled eftersom det är stora höjdskillnader. Räkna med fem timmar.

Upptäck vulkanlandskap på Teneriffa

Kanarieöarnas – och Spaniens – högsta berg Teide ligger i nationalparken med samma namn. Med sina 3718 höjdmeter över havet är Teide världens tredje högsta vulkan och området är ett av UNESCO:s världsarv. Det är en relativt hård rutt eftersom vulkanbestigningen innebär stora höjdskillnader och kraftiga stigningar. Du belönas av storslagna vyer och en underbar utsikt.

Börja vandringen vid Blancaberget. Rutten tar ungefär fem timmar. Det finns även en linbana som tar åtta minuter till toppen.

Vandra på egen hand på Gran Canaria och de andra Kanarieöarna?

Det finns många vandringsleder på Kanarieöarna. Vissa leder går att vandra på egen hand, men det beror alltid på egen kunskap och vana. Kolla alltid om guide behövs och kom ihåg att ta med rikligt med vatten och solkräm.

Mer från Gran Canaria

Meny