Vandra på Gran Canaria

Kan man vandra på Gran Canaria? Javisst! Gran Canaria erbjuder utmärkta vandringsmöjligheter. Här är tre populära vandringsleder.

Pico de las Nieves till Roque Nublo

Den här längre vandringsleden sträcker sig från det högsta berget på ön, Pico de las Nieves, till Roque Nublo. Det imponerande klippblocket Roque Nublo är en av de mest ikoniska stenformationerna på ön. Klippan är 80 meter hög. Det är en utmanande men belönande vandring med fantastisk panoramautsikt.

Barranco de Guayadeque

Denna vandringsled sträcker sig genom den vackra Guayadeque-ravinen. Det är en mångsidig vandring med varierad terräng. Starta gärna vid Guayadeque besökscenter.

Ruta de los Molinos

Den här vandringen tar dig genom de pittoreska byarna Fataga och San Bartolomé de Tirajana. Njut av det kuperade landskapet och missa inte att beundra de klassiska och pittoreska vindkvarnarna.

Vandra på egen hand eller med guide?

Att vandra på egen hand på Gran Canaria är en fantastisk upplevelse, och ön har ett brett utbud av vandringsleder för olika svårighetsgrader och landskap. Väljer du att vandra på egen hand är det extra viktigt att kontrollera väderförhållanden och att ha rätt utrustning, som karta och tillräckligt med vatten. Se även till att välja en led med rätt svårighetsgrad. Ha med dig en mobiltelefon och nödvändig första hjälpen-utrustning.

När är det bäst att besöka Gran Canaria för vandring?

Den bästa tiden för vandring på Gran Canaria är vanligtvis under våren och hösten, när temperaturen är mild och vädret är stabil. Under våren är temperaturen behaglig och naturen är i full blom. Även under hösten är landskapet grönt och temperaturen mer behaglig än under de heta sommarmånaderna.

Mer från Gran Canaria

Meny