Väder på Kanarieöarna

Kanarieöarna, som Gran Canaria och Lanzarote, är en populär turistdestination året runt. Detta beror delvis på att det är ett behagligt väder på Kanarieöarna året om.

Väder på Kanarieöarna: medeltemperatur året om

Kanarieöarnas medeltemperatur ligger runt 22 grader. Sommarmånaderna är tropiskt varma och temperaturen går upp mot 30 grader, medan vintermånaderna är lite kallare. Från december till februari är det oftast runt 20 grader varmt.

Det är ofta ett behagligt väder på Kanarieöarna. Trots att öarna ligger nära ekvatorn blir det sällan olidligt hett eftersom Atlanten har en svalkande effekt på temperaturen. Allra varmast blir det när vinden blåser från Sahara.

Golfströmmen sträcker sig längs Kanarieöarna, vilket innebär att även under vintern så är det behagligt varmt i vattnet. Under vintern är det 18 – 20 grader i havet. Badtemperaturen under sommaren ligger runt 23 grader.

Väder på Kanarieöarna: vind och regn

Kanarieöarna har ett subtropiskt klimat, vilket innebär att sommaren är väldigt torr medan vintern är mild med en del regn. Det regnar framförallt i de norra delarna. Teneriffa har till exempel mer regn än Gran Canaria.

Vädret påverkas av de så kallade passadvindarna, som är en typ av vind som uppstår vid ekvatorn. Den bidrar till Kanarieöarnas varma klimat.

Mer från Gran Canaria

Meny