Njut på vackra Isla de Lobos

Ibland är båtutflykter från turistorter ganska cheezy. Menen  tur till Isla de Lobos är något jag varmt rekommenderar. Båtturen tar bara en kvart från Corralejo (håll ögonen öppna för delfiner och flygfisk!) och så kliver du av på sydspetsen av den så gott som obebodda ön. Följ den vänstra breda grusstigen och du ser snart en vacker liten hästskoformad sandstrand. Här viker de flesta av men fortsätter du vandrar du snart in i rena Tintin-äventyret! Landskapet är så skrovligt, svart och märkligt att man bara väntar på att jättesvampar ska poppa upp. För att toppa det reser sig en stor vulkan i norra delen, komplett med krater och allt. Det går en stig hela vägen upp, men ska du bestiga vulkanen så ta helst en tidig båt innan hettan slår till och glöm inte vatten.

Skippar du vulkanen och fortsätter till nordspetsen blir belöningen en vacker fyr uppe på en klippa med skön utsikt över havet och Lanzarote, som ligger förvånansvärt nära. På tillbakavägen kan du med fördel ta den andra stigen (håll vänster när du lämnar fyren) som korsar ytterligare en landskapstyp med sand och svarta lavablobbar. I slutet når du en vacker liten lagun där det går utmärkt att bada och där det finns en liten restaurang (med kall öl!).

Hela ön är ett naturreservat så man måste hålla sig på stigarna. Det gör inget, det är vackert så det förslår ändå. Fågelskådare och botanikintresserade har mycket att se, det finns till och med endemiska växter här. Vi andra njuter av ett landskap som närsomhelst hade kunnat passera för mars eller den mörka sidan av månen. Surfare flockas också här för de fina vågorna. Att gå från hamnen, till fyren och sedan tillbaka tar cirka två timmar plus pauser för att njuta av vyer och fotografera. Att bestiga vulkanen tar ytterligare en timme. Så åk ut med en tidig båt om du inte vill stressa.

 

Grupo Lobos
Flera båtar om dagen från Corralejo till Isla de Lobos
navieranortour.com