Eleganta barer på gatan Calle Joaquín Costa

En kort promenad från Santa Catalina-parken och från turiststråken kring Las Canteras ligger bargatan Calle Joaquín Costa. Här är publiken elegantare, drinkarna tjusigare och gatan har en kosmopolitisk air. La Tienda Gourmet, som ligger i början på gatan, är en modern delikatessbutik kombinerad med tapasbar som har traditionell mat och dryck på menyn. Vi inleder kvällen här och provar ljuvlig chorizo bellota till ett väl valt premiumöl.

Längre ner på gatan ligger en av Las Palmas tre Allende-restauranger. Här är maten mer ambitiös än genomsnittet och vi får en av de absolut bästa matupplevelserna i staden. I köket använder man enbart extra fin olivolja, uppläggningarna är vackra och personalen trevlig och serviceinriktad. Hit kan man gå många gånger.

Baren La Terminal har coolaste inredningen med tema flygplatsestetik à la 70-tal. Väggarna har inslag av nitad metall och stilen är väl genomförd hela vägen från sofforna till det grafiska manéret. Snyggt så det förslår är det också en bit längre ner på gatan på El Viajero Gin & Vodka Club med sobra svarta lädersoffor och motiv från Picassos Guernica målat på en av väggarna. Mysigaste uteserveringen hittar man längst ner på gatan förbi lekplasten. I ett vackert rött gammalt hus finns enkla ölhaket Mac Gregor Cerveceria. Uteserveringen ligger fint på hörnan under välväxta palmer och grönskande träd.

 

La Tienda Gourmet
Hörnet Calle Joaquín Costa/Calle Fernando Guanarteme

La Terminal
Hörnet Calle Joaquín Costa/Calle Fernando Guanarteme (mitt emot La Tienda Gourmet)
www.facebook.com/laterminalbar