Ambitiös koreansk mat på Saveurs de Corée

Koreansk restaurang av hög kvalitet som är byggd efter de fem koreanska naturelementen, med en härlig öppen innergård i mitten. Här finns en uttalad ambition att servera ekologisk mat med så lite tillsatser som möjligt. King Chow-tai, som driver restaurangen tillsammans med sin koreanska fru, är från Hongkong men har vuxit upp i Kanada och studerat i Leeds.

På menyn finns typisk koreansk basmat i form av kimchi och risrätter i stengryta. Två prisvärda fasta menyer underlättar om du vill prova lite av varje som det koreanska köket har att erbjuda. Den stora behållningen är det grillade köttet: mört fläskkött och nötkött som först har marinerats i päronsaft. Det finns även en bar i anslutning till restaurangen som serverar drinkar gjorda på den koreanska spritdrycken Soju. Med en försäljning på över 600 miljoner liter per år är Jinro Soju faktiskt världens största spritmärke, långt före jättar som Bacardi Rum och Smirnoff Vodka. Nästan allt dricks i Korea och grannländerna.

King och hans fru driver även en koreansk barbecue några minuters promenad bort på Xiang’er hutong (香饵胡同). Även där är konceptet ekologiskt, hälsosamt och dessutom rökfritt. Ta en titt på den snygga hemsidan för menyer och exakt vägbeskrivning. Båda restaurangerna tillhör den bästa koreanska mat som går att få i området.

Saveurs de Corée (韩香馆)
Ju’er hutong 20 (菊儿胡同20号)