Lyxigt tyskt kök på La Soupe Populaire

En av Berlins främsta kändiskockar heter Tim Raue och har skapat gourméhype av kombinationen fantastisk matlagning och brokig framgångssaga. Som ung var Raue ”lite ute på glid”. Han var involverad i 36 Boys – ett av Kreuzbergs mest fruktade kriminella ungdomsgäng. Efter att ha lagt kamphundar och knivslagsmål på hyllan blev han istället hunsad av diverse kökschefer, skaffade sig lite annan lika testosteronstinn respekt tills han till slut klättrade i hierarkierna och blev chefskock på Adlon – Berlin mest anrika lyxhotell.

Sen öppnade han eget, blev korad till årets Gault Millau-kock och blev Guide Michelin-belönad för sin självbetitlade restaurang Tim Raue! Hans senaste projekt har satt ribban fantastiskt högt, dessutom för en långt mindre penning. På supersnygga La Soupe Populaire ägnar han sig uteslutande åt berlinska och tyska klassiker som ägg i senapssås (magiskt gott i all sin enkelhet), Königsberger klopse (frikadeller i vit sås), stekt strömming och kalvrulader vilka han förfinat till stjärnkocknivå. Trots det ligger rätterna mellan 9–22 euro! Ett måste för den som vill uppleva det tyska köket från dess bästa sida!

La Soupe Populaire
Prenzlauer Allee 242
www.lasoupepopulaire.de