Restaurang och utebar vid stranden: Potobers

Gänget bakom Guldkaggen i Burgsvik, som under de få somrarna man hade öppet blev en av mina favoriter, har sökt sig över till Ljugarn där man till sommaren öppnar Bruna Dörren. Potobers och alla de andra delarna i konceptet hänger med och det är vi många som är tacksamma för. Även inredningen flyttas till Ljugarn, återvinnningstänk och kreativitet är ledord som jag tycker är tilltalande. Gamla lastpallar, spillvirke och loppisfynd fyller bara på charmkontot.

Läget nere vid havet är bra. När dagen på stranden drar mot sitt slut kan man liksom inte undgå Bruna Dörren på väg upp mot byn. Som namnet kanske avslöjar har familjerna som driver Potobers en passion för riktigt bra potatis (från ön såklart). Menyn består av så mycket mer än potatis förstås, fisk och burgare är två bra alternativ. Så har man också ett av öns bästa utbud av hantverksöl.

Till Bruna Dörren hör också karibiskdoftande utebaren One Love och för den som är sötsugen lockar lilla glassbaren Glada Glassen. Man öppnar vid midsommar och stänger ett par veckor in i augusti. Ljugarn är bara att gratulera för flytten.

 

Potobers
Strandvägen 5, Ljugarn
www.guldkaggen.com