Topp 5 museum i Lissabon

Med sin rika kulturhistoria är det inte konstigt att Lissabon har gott om fantastiska museer. Och visst finns det många i staden. Det här är listan för dig som vill besöka ett riktigt bra museum i Lissabon.

 1. Gulbenkianmuseet

  Gulbenkianmuseet ligger i inne i en storslagen park i den norra delen av Lissabon. I museets kollektion finns några av konstvärldens främsta verk – från antiken till tidigt 1900-tal. Här finns allt från statyer från antikens Grekland till målningar av Rembrandt.

  Adress: Avenida de Berna, 45A, 1050-078 Lissabon.


 2. Kakelmuseet – Museu Nacional do Azulejo

  Azulejos, glaserad kakel, syns överallt i Lissabon. Här är kakel konst. Kanske är det inte så konstigt att det finns ett helt museum i Lissabon tillägnat just kakel. Få en fascinerande inblick i landets historia genom ett besök på kakelmuseet.

  Museu Nacional do Azulejo
  Adress: R. Me. Deus 4, 1900-312 Lissabon.

  Museum i Lissabon.
  Foto: Museu Nacional do Azulejo/Julien Chatelain.

 3. Fadomuseet

  Musikstilen fadon, bitterljuv och vacker, är starkt förknippad med Lissabon. I stadsdelen Alfama, där musikstilen växte fram under 1700-talet med de nyanlända från Portugals kolonier, ligger Fadomuseet.

  Museu do Fado
  Adress: Alfama, Largo do Chafariz de Dentro 1, Lissabon.


 4. Museu de Lisboa

  För den som är intresserad av att lära sig mer om Lissabons historia är stadsmuseet ett måste. Inryms i en vacker byggnad från 1800-talet.

  Museu de Lisboa
  Adress: Campo Grande 245, 1700-091 Lissabon.


 5. Museu do Aljube

  2015 öppnade det före detta fängelset som ett museum. Gå hit om du är intresserad av samtidshistoria och politik. Under diktatorn Salazar’s hölls politiska fångar här och perioden finns väl dokumenterad i museet.

  Museu do Aljube
  Adress: R. Augusto Rosa 42, 1100-059 Lissabon.

   

  Museum i Lissabon
  Museu do Aljube

   

Mer från Lissabon

Meny