Att göra i Toscana

Toscana är känd för sin natur, rika kultur, utsökta mat och vingårdar. Vi tipsar om saker att göra i Toscana!

 1. Besök Florens

  En av Toscanas mest populära städer är Florens. Upptäck stadens konst, kultur och historia. Besök Uffizigalleriet, Duomo och bron Ponte Vecchio (för att nämna några populära sevärdheter).


 2. Besök Siena

  Denna vackra medeltida stad är känd för sin imponerande katedral, det vackra torget Piazza del Campo. Årligen (i juli och augusti) anordnas den berömda Palio-hästkapplöpningen, en ridtävling av medeltida ursprung.


 3. Utforska vinregionerna

  Regionen är känd för sina vingårdar och vinproduktion. Besök till exempel vingårdar i Chianti, Montepulciano och Montalcino. Gå på vinprovningar och njut av fantastiska landskap.


 4. Njut av kusten

  Toscana har en vacker kuststräcka som sträcker sig längs Tyrrhenska havet i västra Italien. Besök till exempel den populära badorten Forte dei Marmi eller den charmiga kuststaden Castiglioncello.


 5. Lutande tornet i Pisa

  Besök det berömda lutande tornet i Pisa. Passa även på att se vackra Piazza dei Miracoli.


 6. Utforska landsbygden

  Toscana är känt för sitt fantastiska landskap. Hyr en bil och njut av regionens böljande kullar, cypressalléer och vackra små byar.


 7. Ta en promenad i Val d’Orcia

  Val d’Orcia är ett UNESCO-världsarv är känt för sina böljande kullar, cypressalléer och små städer. Perfekt för vandring och fotografering.


 8. Besök pittoreska byar

  Toscana är full av pittoreska byar som San Gimignano, Volterra, Montepulciano och Pienza. Utforska deras medeltida arkitektur och njut av lokala specialiteter.


 9. Konst och hantverk

  Toscana har en rik tradition av konst och hantverk, inklusive keramik, läderprodukter, smycken och målningar. Utforska lokala butiker och ateljéer.

Mer från Toscana & Umbrien

Meny