5 kuststäder i Toscana

Toscana har en vacker kuststräcka som sträcker sig längs Tyrrenska havet i västra Italien. Det finns många kuststäder i Toscana som är värda ett besök. Här är fem favoriter.

Viareggio

Viareggio, i norra Toscana, har rötter från 1500-talet. Staden är känd för sina vackra stränder, sitt nattliv och den berömda karnevalen Carnevale di Viareggio. Karnevalen startade 1873 och arrangeras årligen. Ett av de mest populära inslagen är karnevalstågen med vagnar och papier-maché-karikatyrer av kända personer. Dessutom arrangeras häftiga fester, maskeradbaler och teateruppvisningar under hela månaden.

Forte dei Marmi

En av de mest populära badorterna i regionen. Ligger vid foten av Apuanska alperna och är känt för sina eleganta butiker, stränder och nattliv. Populärt bland de som är ute efter en lyxsemester. Lång strandsand som kantas av barer, restauranger och kaféer.

Castiglione della Pescaia

En charmig kuststad med en charmig, medeltida stadskärna, vackra stränder och en mysig hamn. Populärt bland de som är ute efter en romantisk destination, såväl som de som är på semester med familjen.

Piombino och Elba

Piombino är en historisk stad som även är porten till ön Elba. Piombino har vackra stränder och en gammal stadskärna. Härifrån kan du enkelt ta dig till ön Elba. På Elba finns gott om mysiga byar och städer, som Marciana Marina, en pittoresk hamnstad med färgglada hus och en mysig atmosfär.

San Vincenzo

Trevliga San Vincenzo är en ort med mycket liv och rörelse. Här finns ett bra utbud av restauranger och barer. Kanske även Italiens bästa strandsand! San Vincenzo ligger flera spännande utflyktsmål, ön Elba ligger till exempel bara en timme bort.

Läs om fler orter och städer att besöka i Toscana.

Mer från Toscana & Umbrien

Meny