Tempura i Tokyo är ett måste. Den lätt friterade rätten, är känd för sin frasighet och delikata smak, är en stor del av Japans kulinariska kultur.
Vad är Tempura?
Tempura är en klassisk japansk rätt, som oftast består av räkor, fisk eller grönsaker, som snabbt friterade gyllene. Tempuran ska ha introducerats av portugiser 1300-talet, för att därefter utvecklats av japanska kockar till dagens friterade och frasiga rätt. Nyckeln till en riktigt bra tempura lär ha att göra med oljan. En perfekt tempura är lätt och frasig, aldrig fet. Det är smaken av ingredienserna som är i fokus.
Tempura serveras ofta med ris soba-nudlar eller som en del av en större meny. Därutöver äts tempura med en dipsås som består av buljong, sött risvin, japansk soja samt riven asiatisk rättika och hyvlad ingefära.
Ät tempura i Tokyo
- Tempura Kondo: Tempura Kondo är med sina två Michelinstjärnor väl värt ett besök.
- Tsunahachi: Tsunahachi har funnits sedan 1923 och är en favorit bland både Tokyobor och turister. Med flera filialer runt om i Tokyo erbjuder de prisvärd tempura av hög kvalitet.